Naar inhoud
Onthaal

Pastoor Coplaan 222
2070 Zwijndrecht


Tel:  03 250 64 10
PZ.Zwijndrecht@police.belgium.eu

Openingstijden

Weekdagen: 07.00 - 19.00 u.
Zaterdag: 07.00 - 13.00 u.
Zondag gesloten

relevante info

Diefstal van fiets of bromfiets

Fietsdiefstallen (in veel mindere mate bromfietsen) maken een groot deel uit van de geregistreerde criminaliteit in Zwijndrecht. Het stelen van een fiets is klaarblijkelijk voor velen een zeer laagdrempelige criminaliteitsvorm geworden. Dit is ook één van de redenen waarom wij dit fenomeen als veiligheidsprioriteit in onze omschrijving weerhouden en het trachten met een veelheid aan maatregelen te voorkomen en te bestrijden.

Van groot belang binnen dit kader is dat de benadeelde van een fietsdiefstal, steeds hiervan aangifte doet bij de lokale politie. Dit is een kleine moeite en biedt heel wat voordelen. Zo is de kans op terugvinden van de gestolen fiets een stuk hoger wanneer de politie hiervan op de hoogte is.

Aangifte op het bureel
Voor de aangifte bied je je bij voorkeur persoonlijk aan bij onze diensten. Je brengt je identiteitskaart mee en liefst zo veel mogelijk gegevens over de gestolen fiets. We denken hierbij aan aankoopgegevens, een eventuele foto van de fiets, het graveringsnummer (indien dit niet je rijksregisternummer is), eventueel je fietspasje, etc.

Aangifte via police-on-web
Je kan de diefstal van een fiets of bromfiets eveneens elektronisch aangeven via police on web. Je hebt hiervoor wel één van volgende zaken nodig:
  • een elektronische identiteitskaart;
  • een token;
  • een account op het federaal portal.
Je elektronische aangifte zal vervolgens overgemaakt worden aan de lokale politie van de plaats van de diefstal. Deze politiedienst zal een proces-verbaal opstellen van je aangifte.