Naar inhoud
Onthaal

Pastoor Coplaan 222
2070 Zwijndrecht


Tel:  03 250 64 10
PZ.Zwijndrecht@police.belgium.eu

Openingstijden

Weekdagen: 07.00 - 19.00 u.
Zaterdag: 07.00 - 13.00 u.
Zondag gesloten

relevante info

Dieren

Heel wat Belgische gezinnen zijn de trotse eigenaar van één of meer huisdieren. Honden en katten staan hierbij aan de top als meest voorkomend huisdier. Het kan echter gebeuren dat een huisdier al eens op de loop gaat. Indien men er zelf niet in slaagt om zijn huisdier terug te vinden, kan men onze hulp inroepen. Onze patrouilles zullen hierbij worden gevraagd actief uit te kijken naar het dier. Ook is de kans groot dat het dier reeds bij onze diensten werd binnengebracht.
De aangifte van verlies van een huisdier kan telefonisch of op het politiekantoor. Wij zullen u hierbij naar een bondige beschrijving van het huisdier vragen en de mogelijke omgeving van aantreffen.

Dieren die worden verloren, worden gelukkig ook meestal teruggevonden. Het is hierbij van belang te weten dat eenieder die een zwervend, verloren of achtergelaten dier opvangt, wettelijk verplicht is dit binnen de 4 dagen toe te vertrouwen aan het gemeentebestuur (lees: politie) van de plaats waar hij het dier heeft aangetroffen of van zijn woonplaats.  Wij zullen vervolgens trachten het dier aan zijn eigenaar terug te bezorgen. Meestal slagen wij hier redelijk snel in op basis van de chip, tatoeage of ring waarmee het dier is uitgerust. Dieren die door ons niet binnen een redelijke termijn kunnen worden geïdentificeerd, worden naar een dierenasiel overgebracht.