Naar inhoud
Verkeersdienst
Pastoor Coplaan 222
2070 Zwijndrecht
Tel:  03 250 64 10
Fax:  03 250 64 11
verkeer@politie.zwijndrecht.be

Openingstijden

Weekdagen: 08.00 - 12.00 u. en 13.00 - 16.30 u.
Je kan ook een afspraak maken

relevante info

Toelating inname openbare weg

De inname van de openbare weg is steeds onderworpen aan een voorafgaande toelating. 

Je hebt onder andere een toelating nodig voor: het plaatsen van een container, een ladderlift (verhuis), een stelling, een bouwkraan, bouwmaterialen, een bouwkeet,… op de openbare weg.

De gemeente heft een indirecte belasting op het plaatsen op het openbaar domein van schutsels, stellingen, kranen, containers, betonbakken, bouwmaterialen.

Je betaalt deze belasting als je een container, een stelling, een bouwkraan, bouwmaterialen e.d. op de openbare weg plaatst en dit voor een periode langer dan 14 dagen.

 

De belasting is vastgesteld op 0,40€ per kalenderdag en per vierkante meter oppervlakte die het belastbaar object inneemt op het openbaar domein.

 

 

Hoe ga je tewerk:

 

Minimaal 7 werkdagen voor aanvang van de inname vul je het aanvraagformulier in via deze link naar de website van de gemeente Zwijndrecht.   Als je voor de inname ook een tijdelijk parkeerverbod nodig hebt, dan vul je dit in op hetzelfde aanvraagformulier.

Wanneer je het aanvraagformulier hebt ingevuld, dan druk je op de knop “verzenden”.  Het verkeersteam van de lokale politie verwerkt de aanvraag en zal u de toelating voor de inname van de openbare weg bezorgen.

Op de toelating staan de voorwaarden vermeld waaraan voldaan moet zijn om de inname te kunnen uitvoeren.  De politie zal ook toezien of je de opgelegde voorwaarden naleeft.