Naar inhoud
Interventiedienst

Pastoor Coplaan 222
2070 Zwijndrecht


Tel:  03 250 64 10
PZ.Zwijndrecht@police.belgium.eu

Openingstijden

Weekdagen: 07.00 - 19.00 u.
Zaterdag: 07.00 - 13.00 u.
Zondag gesloten

Buiten de openingsuren is de interventie bereikbaar via de provinciale radiokamer

relevante info

Wat niet weg is, is gezien!

DUV

Diefstal uit of aan voertuigen is geen nieuw fenomeen.  Het is een criminaliteitsvorm waarbij in vele gevallen een specifieke dadergroep doelgericht op zoek gaat naar voertuigen waarin zich potentieel waardevolle voorwerpen bevinden. Ook het ontvreemden van boorddocumenten als bepaalde voertuigonderdelen (vb. ingebouwde airbag, radio, etc.), komt geregeld voor.  Doorgaans gaan daders daarbij bijzonder driest te werk en richten ze heel wat schade aan om zich toegang te verschaffen tot de wagen. Dat vraagt natuurlijk om extra aandacht.

Sinds januari 2014 is de lokale politie Zwijndrecht gestart met het actieplan diefstal uit/aan voertuigen.   In een notendop houdt dit in dat we extra investeren in het opvolgen en het voorkomen van het fenomeen binnen onze gemeente.  Op basis van aangiftes, politionele vaststellingen en onze ervaring proberen we het fenomeen zo goed mogelijk te beheren en houden we ondermeer actief toezicht op risicovolle plaatsen.

Uiteraard rekenen we ook op u.  U bent immers het best geplaatst om te oordelen of een situatie verdacht of vreemd is aan uw buurt.  Merkt u verdachte personen op, welke bijzondere aandacht hebben voor geparkeerde voertuigen, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Tot slot is het beter te voorkomen dan te genezen.  Het niet achterlaten van waardevolle spullen in je voertuig, is daarbij essentieel. Wat er niet is, kan immers niet gestolen worden.  Tijdens onze extra toezichten zal een informatiefolder achtergelaten worden op voertuigen waarvan we vaststellen dat er zich zichtbaar waardevolle voorwerpen in bevinden.