Naar inhoud
Onthaal

Pastoor Coplaan 222
2070 Zwijndrecht


Tel:  03 250 64 10
Fax:  03 250 64 11
info@politie.zwijndrecht.be

Openingstijden

Weekdagen: 07.00 - 19.00 u.
Zaterdag: 07.00 - 13.00 u.
Zondag gesloten

relevante info

Afwezigheidstoezicht

Inbraken in woningen komen jammer genoeg nog te vaak voor. Ieder feit is er voor ons werkelijk één te veel! Vandaar dat wij door toepassing van een heleboel maatregelen trachten dit veiligheidsfenomeen onder controle te houden.
Een belangrijke maatregel in de strijd tegen de woninginbraken, betreft het door ons georganiseerde afwezigheidstoezicht.

Afwezigheidstoezicht houdt in essentie in, dat op jouw vraag de politie een oogje in het zeil houdt aan je woning gedurende je afwezigheid. Het zijn hierbij voornamelijk de interventieagenten als de wijkagenten, die worden gevraagd je adres mee op te nemen in hun patrouille- of werkschema. Op geregelde tijdstippen wordt zodoende de woning gecontroleerd op onregelmatigheden, gedurende iemand zijn afwezigheid. Wanneer problemen worden vastgesteld zal je of diegene die toezicht houdt op je woning  tevens onmiddellijk door onze diensten worden gecontacteerd.

Een afwezigheidstoezicht kan je op ons kantoor aanvragen. Dit dient te gebeuren aan de hand van een aanvraagformulier afwezigheidstoezicht. Je kan dit aanvraagformulier onderaan deze pagina downloaden. Om geldig te zijn dient dit document origineel te worden gehandtekend door de aanvrager.

Aanvraag via police-on-web
Je kan het afwezigheidstoezicht ook elektronisch aangeven via police on web. Je hebt hiervoor wel één van volgende zaken nodig:
  • een elektronische identiteitskaart;
  • een token;
  • een account op het federaal portal.

Je elektronische aanvraag zal vervolgens overgemaakt worden aan de lokale politie van je woonplaats.